Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

Alle informatie over uw VvE kunt u terugvinden op uw eigen website. U dient hiervoor wel in te loggen om op uw eigen besloten deel te komen. Log hier in.

U hebt een appartement, maar uw VvE is geen lid van VvE-BeheerPlus?

Wat leuk!
Een appartement biedt vele voordelen. Zorg er wel voor dat u een appartement koopt in een actieve VvE. Anders kunt u voor onverwachte verrassingen komen te staan. Met name het voldoende reserveren voor toekomstige onderhoudsgaven is belangrijk. De berekening van deze uitgaven kom tot uitdrukking in het MeerJarenOnderhoudsPlan (MJOP).

Als VvE’s niet voldoende jaarlijks willen reserveren ten behoeve van een MJOP dan adviseren we zo’n VvE een andere beheerder te zoeken. Wij werken er in elk geval niet aan mee.

Alle VvE’s die VvE-BeheerPlus mag beheren zijn actieve VvE’s, daar kunt u op vertrouwen.

Fijn dat u bereid bent werkzaamheden te verrichten voor uw VvE.

Misschien beseft niet elk lid van uw VvE wat u allemaal voor de VvE doet, maar uit ervaring weten we dat er veel op u afkomt. Wetten wijzigen, nieuwe technische uitdagingen dienen zich aan en we moeten ‘van het gas af’, om maar eens wat te noemen. En de leden kijken meestal verwachtingsvol naar het bestuur of gaan er al gewoon van uit dat u het wel voor hen regelt.

Als VvE-BeheerPlus ook uw VvE mag beheren, wijzigt er wel een heleboel voor u. Bijvoorbeeld:

  • U hoeft niets meer te doen, alle ‘doe-werkzaamheden’ voeren wij voor u uit.
  • Uw probleem is ons probleem. Wij hebben de wijsheid niet in pacht, hoewel we natuurlijk wel deskundige medewerkers hebben, maar leren continue van de ontwikkelingen in de markt en van andere VvE’s met dezelfde problemen als u. Die oplossingen zijn vaak ook toepasbaar op uw VvE.
  • U neemt geen onjuiste besluiten. VvE-BeheerPlus kent de regelgeving. Bijvoorbeeld: soms levert toepassing van de Splitsingsakte ‘oneerlijke’ maandbijdragen op. Het is dan verleidelijk om hier wijzigingen in aan te brengen. VvE-BeheerPlus herinnert u aan de Splitsingsakte en het feit dat het verboden is hier van af te wijken. Wel kunt u natuurlijk de Splitsingsakte laten aanpassen.
    Nog een voorbeeld. U woont in een gebouw dat 5 jaar geleden is opgeleverd. Alle leden vinden hebben de kleur van het gebouw eigenlijk nooit zo mooi gevonden. Omdat er toch geschilderd dient te worden, een mooie gelegenheid om de kleur aan te passen. Wij gunnen u een gebouw in welke kleur dan ook, maar pas op! Vaak zijn er in de Splitsingsakte voorwaarden van de architect hierover opgenomen en mag het gebouw helemaal niet van kleur veranderen.
  • Uw VvE voldoet altijd aan wet- en regelgeving. In mei 2018 werd de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingevoerd. We snappen dat u daar tot dan toe nog nooit van gehoord had. Wij wel en dus zijn we voorbereid. We hebben een jurist een stappenplan en voorbeelden laten maken. Vervolgens hebben we in overleg met het bestuur de AVG bij de verschillende VvE’s geïmplementeerd. Gratis.

Wat verandert er beslist niet:

  • De zeggenschap.

U, of beter gezegd de Algemene Ledenvergadering, blijft de baas van de VvE. We voeren werkzaamheden uit, we denken met u mee en adviseren, maar besluiten nemen, dat zult u zelf moeten blijven doen.

U bent als huurder geen lid van de VvE. Vragen zult u dus moeten stellen aan uw verhuurder. Ook technische problemen zult u samen met de eigenaar van uw appartement moeten oplossen.

1

U betaalt maandelijks uw bijdrage servicekosten aan uw VvE

2

Wij verdelen uw bijdrage

3

Bijna de helft sparen we voor toekomstig onderhoud

Het resterende deel wordt besteed aan jaarlijkse kosten voor o.a. verzekering, onderhoud, schoonmaken en beheer